VIDEO ZID – budućnost oglašavanja

Video zid je poseban set sa više monitora koji se sastoji od više računarskih monitora, video projektora ili televizora koji su jednako povezani ili prekriveni kako bi se formirao jedan veliki ekran.

Zasloni, koji su posebno dizajnirani za upotrebu u video zidovima,  obično imaju uske maske kako bi smanjili jaz između aktivnih područja prikaza i bili izgrađeni uz dugoročnu funkcionalnost.

Postoji veći broj razloga za korišćenje video zidova umesto jednog velikog ekrana. Veća rezolucija (gustina piksela),  mogućnost različitih oblika finalnog proizvoda, ekonomičnost i sl.

 

Jednostavni video zidovi mogu se projektovati uz pomoć jednostavnijih sistema koji uključuju veći broj monitora. Za kompleksnije aranžmane potrebni su specijalizovani video procesori koji su posebno dizajnirani da upravljaju velikim video zidovima. Softverska tehnologija video zidova koja koristi računare, displeje i mrežnu opremu takođe se može koristiti za postavljanje video zidova.

Najveći video zid napravljen je 2013. godine i nalazi se u Charlotte Motor Speedway centru. Razvijen od strane Panasonic-a,  dimenzija 61m x 24 m i koristi LED tehnologiju. Texas Motor Speedway je 2014. god. instalirao još veći ekran dimenzija 66m x 38m.

Video zidovi nisu ograničeni samo na jednu svrhu, već se sada koriste za različite potrebe. Očekuje se da će se globalna potražnja za video zidovima udvostručiti do 2020.  kako tehnologija nastavlja da napreduje.

Iz svega ovoga proizilazi jasna poruka… Video zid je budućnost oglašavanja.

Ovde možete pročitati više o video zidu koji je Media Stream tim projektovao u Dohi.

P.S. Naši video zidovi su namenji za enterijer tj. za upotrebu unutar objekta.

– video zid projektovan od strane Media Stream tima (Bounce Sports Centar – Doha) –